Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014

Πατατοσαλάτα με αβγό και τυρί


Υλικά: (για μία μερίδα)
2 μέτριες πατάτες (200γρ.)
1 βραστό αβγό
1 κομμάτι τυρί (30γρ.)
2 ελιές
1 κρεμμυδάκι
2 κ.γ. ελαιόλαδο
Σως γιαουρτιού (2κ.σ. γιαούρτι, 1κ.σ. μουστάρδα, πιπέρι)

Εκτέλεση:
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για περίπου 20'. Βράζουμε το αβγό και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Φτιάχνουμε τη σως και την περιχύνουμε στις πατάτες. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και σερβίρουμε.
*Το γεύμα αυτό έχει περίπου 500 θερμίδες και αποτελεί πλήρες γεύμα καθώς περιέχει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λαχανικά. Μπορεί να σερβιριστεί είτε ως βραδινό είτε ως γρήγορο και ελαφρύ μεσημεριανό.
Καθαρίζουμε τις πατάτες
Τις βράζουμε αφού τις κόψουμε σε κυβάκια για να βράσουν πιο γρήγορα.
Για τη σως γιαουρτιού ανακατεύουμε 2 κουταλιές γιαούρτι 2%...
...με 1 κουταλιά μουστάρδα και πιπέρι
Η σως μουστάρδας μπορεί να συνοδεύσει πολλές σαλάτες ή κρέατα
Ανακατεύουμε τα λαχανικά με το αβγό, το τυρί & τις ελιές
Ανακατεύουμε τις πατάτες με τη σως (καλό είναι να τις αφήσουμε πρώτα να κρυώσουν)
Προσθέτουμε τις πατάτες στα λαχανικά μας και η σαλάτα είναι ετοιμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου