Το γεύμα αυτό αποτελείται από 1 φλιτζάνι φασόλια γιγαντες, 1 μπωλ σαλάτα και μία φέτα ψωμί φρυγανισμένο, των 30 γραμμαρίων. Είναι μία μικρή μερίδα φαγητού και θα μας δώσει περίπου 600 θερμίδες.
Το πρωινό εκτός σπιτιού είναι συχνά πλούσιο σε κορεσμένα ή τρανς λιπαρά και αλάτι και συνήθως περιέχει περισσότερες θερμίδες. Το σπιτικό πρωινό εκτός από λιγότερες θερμίδες μας δίνει καλύτερα και περισσότερα θρεπτικά συστατικά. Ένα πρώτο βήμα για να βελτιώσετε την ποιότητα της διατροφής σας ή / και το βάρος σας, είναι το να γνωρίζετε τις θερμίδες που παίρνετε με το πρωινό σας καθώς και τις υγιεινές εναλλακτικές επιλογές που έχετε σε περίπτωση που αυτό δεν είναι το καλύτερο. Παρακάτω παρουσιάζονται κάποιες ιδέες μόνο, καθώς οι υγιεινές επιλογές πρωινού είναι αμέτρητες! Πρωινό εκτός σπιτιού Αντί για…. Πρωινό από το σπίτι Επιλέξτε: Ψωμάκι (120γρ.) ή μπαγκέτα για σάντουιτς θερμίδες: 300-350 2 λεπτές φέτες ψωμί τοστ ή 1 μέτρια αράβικη πίτα θερμίδες: 160 Προσοχή: 2 χοντρές φέτες ψωμί τοστ δίνουν 320 θερμίδες Γέμιση για σάντουιτς: 2 φέτες κασέρι, 2 φέτες ζαμπόν & 1 κουταλιά μαγιονέζα θερμίδες: 450 Γέμ
Οι κουλούρες αποτελούν παραδοσιακή συνταγή του Τρικώμου Γρεβενών και φτιάχνονται την περίοδο των Χριστουγέννων. Η συνταγή αυτή πέρασε από τη γιαγιά μου στη μητέρα μου, και έπειτα σε εμένα. Υλικά: 50γρ. μαγιά 1/2 κ.γ. ζάχαρη 1,5 kg αλεύρι 1 κλωναράκι βασιλικό 1κ.σ. αλάτι 1 φλιτζ. ελαιόλαδο επιπλέον αλεύρι Εκτέλεση: 1. Μία ώρα πριν ξεκινήσω: Σε 1 κούπα χλιαρό νερό ρίχνω 1 κλωναράκι βασιλικό , το αφήνω για 1 ώρα και μετά το στραγγίζω. 2. Διαλύω τη μαγιά σε 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό με 1/2 κ.γ. ζάχαρη. Προσθέτω αλεύρι μέχρι να γίνει πηχτός χυλός (1 φλιτζ. περίπου). Σκεπάζω το μείγμα και αφήνω για περίπου 10' ή μέχρι να διπλασιαστεί. 3. Σε 1 κούπα νερό βάζω 1κ.σ. κοφτή αλάτι για να λιώσει. 4. Σε ένα μεγάλο μπωλ ρίχνω 1,5 kg αλεύρι, κάνω μια λακούβα στο κέντρο και ρίχνω 1 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο. 4. Ρίχνω το νερό με το αλάτι στο νερό με το βασιλικό και μετά στο αλεύρι. Ανακατεύω λίγο και προσθέτω τη μαγιά. 5. Ζυμώνω καλά και α
Υλικά: (1 μερίδα) 2 αβγά 1κ.γ. ελαιόλαδο 1κ.σ. βρώμη 1κ.σ. γάλα 1κ.σ. κασέρι τριμμένο 1 σπιρτόκουτο τυρί φέτα 1 πιπεριά Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Αλείφουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα τυριά. Προσθέτουμε τα υπόλοπα υλικά και ανακατεύουμε. Αφήνουμε την ομελέτα μας να ψηθεί από τη μία πλευρά και μετά τη γυρίζουμε από την άλλη. Μπορούμε να τη συνδυάσουμε με ένα μπωλ σαλάτα ή μια φέτα ψωμί ή να τη φάμε και σκέτη καθώς είναι αρκετά χορταστική.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου