Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017

Πίτσα στριφογυριστή


Υλικά:

Για τη ζύμη:
2 φλιτζ. αλεύρι 
1 κύβο μαγιά νωπή 
1κ.σ. ζάχαρη 
1κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. αλάτι
1κ.γ. ρίγανη 
2/3 φλτιζ. νερό ζεστό

ή την παίρνετε έτοιμη...

Για τη γέμιση:
(προαιρετικά) σάλτσα τομάτας ή κέτσαπ & πιπεριά
τυριά της αρεσκείας σας (εδώ: μοτσαρέλα και λίγη φέτα)
αλλαντικό της αρεσκείας σας (εδώ: καπνιστή μπριζόλα)

Εκτέλεση: 
1. Φτιάχνουμε το ζυμάρι: σε ζεστό νερό ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη μαγιά, αφήνουμε 5' να δράσει. Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά και ρίχνουμε μέσα τη μαγιά. Φτιάχνουμε ένα ζυμάρι και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα να φουσκώσει. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μέρη και ανοίγουμε με τον πλάστη (ίσως χρειαστεί και άλλο αλεύρι).

 2. Απλώνουμε τα υλικά και κλείνουμε με το δεύτερο ζυμάρι


3. Χωρίζουμε σε λωρίδες και τις στριφογυρίζουμε όπως φαίνεται στις φωτογραφίες

4. Προαιρετικά αλείφουμε με λίγο ζεστό βούτυρο ή κρόκο αβγού (εδώ: βούτυρο)
5. Ψήνουμε για περίπου 30' στους 180 βαθμούς στον αέρα
Πρόταση: 2 λωρίδες πίτσα με ένα ποτήρι γάλα ή χυμό για πρωινό ή βραδινό γεύμα, 1-2 λωρίδες για σνακ στη δουλειά ή στο σχολείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου