Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017

Πάστα φλώρα


Για ένα πιο γλυκό πρωινό, συνοδεύουμε ένα κομμάτι πάστα φλώρα με ένα ποτήρι γάλα ή ένα γιαούρτι. 

Υλικά:
5 φλιτζάνια αλεύρι 
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
1 τσιμπιά αλάτι
3 αβγά 
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές κονιάκ
1 φλιτζάνι σπορέλαιο
1 βαζάκι μαρμελάδα
φιλέ αμύγδαλο (προαιρετικό)

Εκτέλεση: 
Ανακατεύουμε τα υγρά υλικά με τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε τα ξηρά υλικά. 
 Αναμειγνύουμε υγρά με ξηρά και φτιάχνουμε ένα ζυμάρι. Προσθέτουμε αλεύρι αν χρειαστεί.

Παίρνουμε τα 2/3 και το απλώνουμε σαν βάση σε ταψί που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.


Απλώνουμε ένα βαζάκι μαρμελάδα της αρεσκείας μας.
Φτιάχνουμε λωρίδες με το υπόλοιπο ζυμάρι και τις απλώνουμε όμορφα πάνω στη μαρμελάδα. 
Προσθέτουμε φιλέ αμύγδαλο.
  Ψήνουμε για 25' στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου