Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017

Μαρμελάδα φράουλα

Όταν ο οργανισμός μας ζητά 'κάτι γλυκό', η μαρμελάδα είναι από τις πιο υγιεινές επιλογές. Ο λόγος είναι ότι η μαρμελάδα μας δίνει ζάχαρη, αυτό που ουσιαστικά ζητά ο εγκέφαλός μας, αλλά δεν μας επιβαρύνει με κορεσμένα ή τρανς λιπαρά. Η σπιτική μαρμελάδα μάλιστα, δεν έχει χρωστικές και συντηρητικά. Οι φράουλες της παρακάτω συνταγής είναι από ιδιόκτητο κήπο, χωρίς φυτοφάρμακα. 

Υλικά: 
500-600 γρ. φράουλες 
1 φλιτζάνι ζάχαρη (220γρ.) 
1 κουταλιά λεμόνι 
1/2 μήλο τριμμένο

Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τις φράουλες και κόβουμε τα κοτσάνια
Βάζουμε τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και ανάβουμε το μάτι της κουζίνας σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία. Ρίχνουμε μέσα τις φράουλες
Αφήνουμε 5' να λιώσει η ζάχαρη 
Προσθέτουμε και το λεμόνι και το μήλο και αφήνουμε να βράσει
Με τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τις φράουλες σε ένα πιάτο, τις πατάμε με να λιώσουν και αφήνουμε το σιρόπι να δέσει μόνο του.
Προσθέτουμε ξανά τις φράουλες και αφήνουμε λίγη ώρα ακόμα.
Είναι έτοιμη όταν είναι συμπυκνωμένη. 
Αποστειρώνουμε ένα βάζο σε βραστό νερό και βάζουμε μέσα τη μαρμελάδα. 
Σφραγίζουμε καλά με το καπάκι, γυρνάμε το βάζο ανάποδα και το αφήνουμε να κρυώσει. Διατηρείται στο ψυγείο έως 1 χρόνο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου