Ψωμί άσπρο

 Υλικά:
(για 2 ψωμιά)
2 φλιτζάνια ζεστό νερό
1/3 φλτιζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλιές μέλι 
1 αβγό 
3,5 γρ. μαγιά ξηρή
2 κουταλάκια αλάτι 
5 φλτιζάνια αλεύρι γ.ο.χ.

Εκτέλεση:  
Σε ένα μπωλ χτυπάμε το νερό, το λάδι, το μέλι και το αβγό. Προσθέτουμε τη μαγιά, το αλάτι και 3 φλιτζάνια αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Στο τέλος προσθέτουμε τα άλλα 2 φλιτζάνια αλεύρι και αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο. Ζυμώνουμε σε πάγκο για περίπου 10'. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μέρη και τα τοποθετούμε σε 2 φόρμες με λαδόκολλα. Τα αφήνουμε σκεπασμένα για 1 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.  Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Διατηρείται για 5 ημέρες στο ψυγείο, καθώς δεν έχει συντηρητικά.






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέλετε να βελτιώσετε τη διατροφή σας; Ξεκινήστε από το πρωινό!

Κουλούρες (παραδοσιακή συνταγή)

Ομελέτα με βρώμη