Ψωμί πολύσπορο

 
Υλικά (για 1 ψωμί):
1 φλιτζάνι ζεστό νερό 
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά μέλι
1 αβγό
1 κύβο μαγιά νωπή (ή 1 φακελάκι ξηρή)
 4,5 φλιτζάνια αλεύρι γ.ό.χ.
1/2 φλιτζάνι βρώμη
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 φλιτζάνι λιναρόσπορο, κολοκυθόσπορο, ηλιόσπορο (σπασμένα)

Εκτέλεση: 
Βάζουμε το ζεστό νερό, τη μαγιά και το μέλι σε ένα μπωλ και αφήνουμε για 5-10΄. Χτυπάμε το αβγό με το λάδι. Μέσα στο μπωλ με τη μαγιά προσθέτουμε σιγά σιγά αλεύρι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε το μείγμα. Προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι αν χρειαστεί. Αφήνουμε το ζυμάρι για 1 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί. Στη συνέχεια ζυμώνουμε λίγο ακόμη, και το τοποθετούμε σε φόρμα με λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε με βρώμη και σπόρους και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα. 


 Εναλλακτικά:
Φτιάχνουμε ψωμάκια με τα ίδια υλικά ΕΚΤΟΣ από το αβγό (προαιρετικά) και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία.  

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέλετε να βελτιώσετε τη διατροφή σας; Ξεκινήστε από το πρωινό!

Κουλούρες (παραδοσιακή συνταγή)

Ομελέτα με βρώμη