Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2016

Μπουρεκάκια με τυρί

Απολαύστε ένα ή δύο μαζί με ένα ποτήρι γάλα για πρωινό, για σνακ στη δουλειά ή στο σχολείο, ή για βραδινό με μία σαλάτα ή ένα γιαούρτι. Είναι πραγματικά πεντανόστιμα.


Υλικά:
1 αβγό
1 κυβάκι μαγιά (ή 1 φακελάκι ξηρή)
1/3 φλιτζανιού νερό
3/4 φλιτζανιού γάλα
1,5 κουταλάκι αλάτι 
2 κουταλιές ζάχαρη
1/4 φλιτζανιού βούτυρο λιωμένο ή σπορέλαιο
5 φλιτζάνια αλεύρι 
Γέμιση: τυρί φέτα, κασέρι, γαλοπούλα ή ό,τι άλλο θέλουμε

Εκτέλεση:
1. Ζεσταίνουμε ελαφρώς το νερό, τοποθετούμε σε ένα πιάτο με τη ζάχαρη και τη μαγιά και αφήνουμε για 10'.
2. Χτυπάμε τα υπόλοιπα υγρά υλικά (γάλα, αβγό, βούτυρο) και ανακατεύουμε σε σκεύος τα ξηρά (αλεύρι, αλάτι).
3. Όταν η μαγιά είναι έτοιμη, τη ρίχνουμε στο αλεύρι λίγη λίγη ανακατεύοντας. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και πλάθουμε μέχρι να γίνει ένα ωραίο ζυμάρι. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε για 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει το ζυμάρι.
4. Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 2 μπάλες και πλάθουμε την κάθε μπάλα σε αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να γίνει ένας λεπτός κύκλος. Χωρίζουμε τον κύκλο σε 8 ή 12 τριγωνικά κομμάτια. Στη φαρδιά πλευρά του κάθε κομματιού βάζουμε τη γέμιση (π.χ. φέτα και κασέρι) και τυλίγουμε όπως τα κρουασάν.
5. Ψήνουμε σε λαδόκολλα στους 200 βαθμούς για 40-50'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου