Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018

Μηλοπιτάκια

Υπέροχα και εύκολα μηλοπιτάκια, νηστίσιμα, χωρίς πολύ ζάχαρη. 
Απολαύστε δύο πιτάκια με ένα ποτήρι χυμό για πρωινό στη νηστεία ή με γάλα, ή ένα με τον απογευματινό καφέ σας.

 Υλικά:
(για 25 κομμάτια)
1 φλιτζάνι σπορέλαιο 
1 φλιτζάνι ρετσίνα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
4 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
γέμιση
2 μήλα τριμμένα 
1 φρυγανιά τριμμένη
καρύδια - κανέλα - σταφίδες
 προαιρετικά:- ελάχιστο γαρύφαλο, σουσάμι
Εκτέλεση
 Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης

 

 
Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά και φτιάχνουμε τη ζύμη
 
 Πλάθουμε μπαλίτσες, τις ανοίγουμε και βάζουμε μέσα 1 κουταλάκι από τη γέμιση στην καθεμία. 
Τις κλείνουμε σαν πουγκιά και τις βάζουμε (ανάποδα) στο ταψί, πατώντας ελαφρά με το δάχτυλο το κέντρο τους.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις (ή στους 180 στον αέρα), για μισή ώρα 
Τέλος, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου