Ψωμάκια με ελιές

Νόστιμα, εύκολα & νηστίσιμα - αυτά τα ψωμάκια είναι ό,τι πρέπει για πρωινό, συνοδευτικό του γεύματος αντί για ψωμί ή σνακ για τη δουλειά ή το σχολείο. 


Υλικά: 
1 κύβο νωπή μαγιά 
1 ποτήρι ζεστό νερό
2 κ.γ. ζάχαρη
1,5 φλτιζανάκι του καφέ λάδι
3,5-4 φλιτζ. αλεύρι γ.ό.χ.
1 κ.γ. αλάτι 
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
Γέμιση: ελιές, πιπεριές

Εκτέλεση:
 Βάζουμε σε ένα μπωλ τη μαγιά με το ζεστό νερό, τη ζάχαρη και λίγο από το αλεύρι και αφήνουμε 10' να φουσκώσει
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, τη ρίγανη και το κόκκινο πιπέρι
 Ρίχνουμε στο αλεύρι το λάδι, και μετά τη μαγιά
Φτιάχνουμε ένα ζυμάρι και το αφήνουμε να φουσκώσει, σκεπασμένο για 1 ώρα
 Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 2 μέρη και το ανοίγουμε το καθένα με τον πλάστη
 Τοποθετούμε τα υλικά στο κάθε μέρος, το τυλίγουμε σε ρολό και το κόβουμε σε κομμάτια

 Βάζουμε τα κομμάτια σε λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30-40'
Έτοιμα!

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέλετε να βελτιώσετε τη διατροφή σας; Ξεκινήστε από το πρωινό!

Κουλούρες (παραδοσιακή συνταγή)

Ομελέτα με βρώμη