Τορτίγιες ολικής άλεσης
Είναι πανεύκολες στην παρασκευή τους, νόστιμες και αποτελούν μια καλή εναλλακτική του τοστ. Η κάθε τορτίγια έχει περίπου 200 θερμίδες.
Υλικά: (για 4 τορτίγιες)
1 φλιτζ. αλεύρι λευκό
1/2 φλιτζ. αλεύρι ολικής άλεσης
1/2 φλιτζ. νερό
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1κ.γ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
1. Ανακατεύω τα ξηρά υλικά
2. Προσθέτω το λάδι
3. Προσθέτω το νερό
4. Ανακατεύω και φτιάχνω το ζυμάρι. Το αφήνω να ξεκουραστεί για 15'
5. Χωρίζω το ζυμάρι σε 4 ή 5 μέρη
6. Πλάθω την κάθε τορτίγια
7.Ψήνω σε αντικολητικό τηγάνι για 30''-1' την κάθε πλευρά
8. Έτοιμες! Σερβίρετε με ό,τι γέμιση θέλετε: λαχανικά, γαλοπούλα & κασέρι, τόνο, αβγό, τυρί, κοτόπουλο κτλ.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου