Τορτίγιες ολικής άλεσης




Είναι πανεύκολες στην παρασκευή τους, νόστιμες και αποτελούν μια καλή εναλλακτική του τοστ. Η κάθε τορτίγια έχει περίπου 200 θερμίδες.

Υλικά: (για 4 τορτίγιες)
1 φλιτζ. αλεύρι λευκό 
1/2 φλιτζ. αλεύρι ολικής άλεσης
1/2 φλιτζ. νερό 
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1κ.γ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
1. Ανακατεύω τα ξηρά υλικά

2. Προσθέτω το λάδι
 3. Προσθέτω το νερό
 4. Ανακατεύω και φτιάχνω το ζυμάρι. Το αφήνω να ξεκουραστεί για 15'
 5. Χωρίζω το ζυμάρι σε 4 ή 5 μέρη
 6. Πλάθω την κάθε τορτίγια
 7.Ψήνω σε αντικολητικό τηγάνι για 30''-1' την κάθε πλευρά
 8. Έτοιμες! Σερβίρετε με ό,τι γέμιση θέλετε: λαχανικά, γαλοπούλα & κασέρι, τόνο, αβγό, τυρί, κοτόπουλο κτλ.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέλετε να βελτιώσετε τη διατροφή σας; Ξεκινήστε από το πρωινό!

Κουλούρες (παραδοσιακή συνταγή)

Ομελέτα με βρώμη