Κουλούρια Θεσσαλονίκης

 
Κουλούρια Θεσσαλονίκης, ολικής άλεσης

Υλικά: 
500γρ. αλεύρι (κυρίως ολικής, και λίγο άσπρο)
1 κομμάτι νωπή μαγιά (ή 1 φακελάκι ξηρή)
1κ.γ. αλάτι
50γρ. ζάχαρη
1 & 1/2 φλιτζ. νερό
50γρ. ελαιόλαδο
σουσάμι

Εκτέλεση: 
Ανακατεύουμε τη μαγιά με 1/2 φλιτζ. ζεστό νερό και 2κ.σ. αλεύρι και αφήνουμε 10' να ενεργοποιηθεί η μαγιά. 
Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά μεταξύ τους και ρίχνουμε μέσα το μείγμα της ενεργοποιημένης μαγιάς.
Ζυμώνουμε τα υλικά και αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 30', σκεπασμένο με μία πετσέτα.
Στη συνέχεια χωρίζουμε το ζυμάρι σε 8 ίσα μέρη και πλάθουμε τα κουλούρια. 
Με ένα πινέλο αλείφουμε τα κουλούρια με νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. 
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα για περίπου 30 λεπτά.
Διατηρούνται σε καλή κατάσταση για 2-3 ημέρες.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέλετε να βελτιώσετε τη διατροφή σας; Ξεκινήστε από το πρωινό!

Κουλούρες (παραδοσιακή συνταγή)

Ομελέτα με βρώμη